top of page

İNSANIN İKİ TÜRÜ : Perelman ve EB.

Güncelleme tarihi: 21 Eki 2021

Vasatlığa Giriş Dersleri 5. Baskı


1. gazete haberi:

“Yüzyılın en önemli matematik problemlerinden birini çözen Rus matematikçi, bu başarısı nedeniyle kendisine verilen bir milyon dolarlık ödülü reddetti. 44 yaşındaki Dr. Grigori Perelman St. Petersburg’da salaş ve bakımsız bir evde inzivaya çekilmiş durumda yaşıyor, 40 dolarlık maaşla geçiniyor. Kendisiyle konuşmak için gelenlere “ihtiyacım olan her şeyim var” diyor.


G. Perelman
G. Perelman

Matematikçilerin 100 yıldır çözemediği “Poincare Conjecture” adı verilen matematik problemini çözen Perelman, çözümü de internet üzerinden gönderdi.”


2. gazete haberi:

X kamu kuruluşu başkanı EB’nin maaşının 6.400TL’den 7.600 TL’ye çıkarılması talebi başbakanlıkça reddedildi. İşadamlığından geldiğini ve paraya ihtiyacı olmadığını belirten EB, şu an ayda 40-50 bin lira dolayında kira geliri elde ettiğini açıkladı. EB, “Paraya ihtiyacım yok. Ama insanın nefsi istiyor” diye konuştu.


EB
EB

Toplumda ikincisi lehine ve birincisi aleyhine bir yapay seçilim söz konusudur. Toplumsal düzenek ikincilerin yaşar kalma olasılığını arttırma yönünde işlediğinden, bu insanlık hâlinin bir sonraki kuşağa geçme ve kendini sürdürme olasılığı diğerine göre çok fazladır. Bunlar, insanın iki hâli, iki ayrı insanlık durumudur.

Hepimiz bu iki türün arasında bir yerde konumlanmış durumdayız, çoğumuz ikincisine daha yakın…

*

Perelman ve EB... Bu iki uçtan ilkine doğru attığı her adım, insanı "Yeni İnsan"a yaklaştıracak. "Yeni İnsan", "Perelman-EB" karışımı olan mevcut insanın malzemesinden çıkacak.



513 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page