top of page

Rosa Luxemburg’un katilinin sponsorluğunda Rosa Luxemburg’u anmak!

Yazının başlığı şöyle olsaydı daha açıklayıcı ama fazla uzun olurdu:

“Rosa Luxemburg’un ölüm emrini veren adamın adına kurulan vakıftan para alarak her yıl Rosa’yı anan “solcu” haber sitesi!”

Bu bir şaka mı?

Hayır değil.

Uydurma mı?

Hayır değil.

Yalan haber mi?

Hayır değil. Bizzat kendi internet sitelerinde ilan ettikleri bir bilgi bu.

*

1919’da Almanya’da Rosa Luxemburg ve Karl Liebkneckt önderliğindeki Spartakistlerin ayaklanması kanlı bir şekilde bastırıldı.


Ülke genelinde ayaklanmayı bastırma görevi verilen İçişleri Bakanı Gustav Noske’nin yönettiği saldırılarda 156 kişi hayatını kaybetti. Karl Liebknecht ve Rosa Luxemburg yakalandı; Freikorps Komutanı Waldemar Pabst tarafından sorgulandı, işkence gördü ve katledildi. Luxemburg’un cansız bedeni Landwehr Kanalı’na atıldıktan 4 ay sonra bulundu. Liebknecht’in cesedi ise bir morga bırakıldı. W. Pabst, 1962’de Der Spiegel’e verdiği röportajda ve biyografisinde iç işleri bakanı Gustav Noske ve şansölye FRİEDRİCH EBERT’in infazları onayladığını söyledi (2).

*


“Bianet.org” adlı haber sitesinde Rosa Luxemburg’la ilgili birçok haber ve yazı vardır. Bu haber ve yazıların tamamında R. Luxemburg övülür ve saygıyla anılır (3-7).

*

“Bianet” adlı haber sitesinin kendi internet sayfasında yazdığına göre 2001-2010 arasında 2.5 milyon (İki buçuk milyon) Euro’dan fazla “destek” almıştır.

(8)


Bu siteyi destekleyen kuruluşlardan biri de Friedrich Ebert Vakfı’dır.

Friedrich Ebert kim midir?

Kim olduğu yazının başındaki haberde yazılıdır.


Edebiyatla Ahmaklaştırma Felsefeyle Çökertme 3. ciltten




Kaynaklar


251 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page